Om os

Firmaet Senius blev grundlagt af Senius Pedersen i 1924, da han kom til Skagen som sadelmager og møbelpolstrer.

Firmahistorie

Firmaet Senius blev grundlagt af Senius Pedersen i 1924, da han kom til Skagen som sadelmager og møbelpolstrer.

Senius Pedersen er udlært i sin hjemby Frederikshavn ved Qvesehl. Nogle år senere kom to sønner Aksel og Jørgen med i firmaet.

I 1949 overtog Senius Pedersen begravelsesforretningen fra Søren Bødker, Sct. Laurentii Vej.

Dengang havde man bisættelser fra Skagen sygehuset med hestevogn, hvor man fulgte bagefter til Skagen Kapel. Kordegnen eller præsten kom og holdt en lille højtidelighed og sang ud. Efter noget tid ønskede vognmanden ikke at køre med fladvogn mere til begravelser, så Senius Pedersen købte en rustvogn, hvor bilen kunne ændres så den både kunne køre med kister, og møbler fra møbelforretningen.

Begravelsesforretningen voksede og der blev købt en ny rustvogn, kun til rustvognkørsel. På det tidspunkt var man også begyndt med ligbrændinger, hvor man kører til Hjørring Krematorium, ligesom vi gør det i dag med vores egen rustvogn.

Sønnerne Aksel og Jørgen Pedersen er opvokset med begravelsesforretningen og møbelforretningen. Efter nogle år overtog Aksel og Jørgen Pedersen firmaet. Senere igen overtog Jørgen firmaet og i dag er det Jørgens søn Henrik Senius Pedersen som ejer begravelses- og møbelfirmaet.

Han er nu tredje generation, hvor han driver firmaet sammen med personalet.

Efter Skagen Sygehus blev nedlagt, kører vi med rustvogn til sygehusene i Vendsyssel, plejehjem og private hjem for at hente afdøde, og for senere at køre til begravelse eller bisættelse. For dem, der bliver bisat bliver båren kørt til Hjørring krematorium. Derefter henter vi urnen på Hjørring Krematorium og tager den med hjem til Skagen eller Ålbæk Kapel.